Startsida - Nyheter

Nya Astra med tema arbete

Nya numret av finlandssvenska tidskriften Astra har tema arbete. Chefredaktör Sara Eriksson har träffat Rebecka Bohlin efter att ha läst hennes bok De osynliga och blivit arg. Mari Lindman funderar på om arbete verkligen skapar välstånd och i sådana fall vilket arbete? Clara Lee Lundberg träffar brasilianska socialaktivisten Sheila Souza i Rio de Janeiro och Olivia Maury har läst Nina Power och spanar efter den prekära arbetsmarknaden och forskarnas beskrivning av ”feminiseringen” av densamma.

Intressant, angeläget och spot on i en föränderlig tid där fokus lättare fastnar på enskilda händelser med signal- och symbolvärde samtidigt som den socioekonomiska kartan ritas i snabb takt.

Medverkar gör också norska systertidningen Fetts chefredaktör Charlotte Myrbråten. Hon summerar två år med den norska kvoteringslagstiftningen och konstaterar skarpt att vi behöver den – kvoteringen.

I samma transnationella anda jämförs debatterna om prostitution i Tyskland och Finland. Och så handlar det om mötet mellan västerländsk och muslimsk feminism. Och så en krönika av Tiina Rosenberg på det. Och lite finsk fotokonst – i Köpenhamn.

Nya Astra har hittat formen också; snygg, lättläst, tilltalande och arty. Både till yta och djup.

För er som vill berika tidningsskörden med nya Astra är det fullt möjligt att prenumerera även i Sverige: In på www.astranova.fi bara.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV