Startsida - Nyheter

Om meningen med livet med Moa Svan

5 februari startar du egen humorklubb – vad kan vi väntas oss?

– Humor och närvaro. Det här blir inte den inrepeterade revyn eller förberedda stand-up-akten. Det blir här och nu, puls och nerv. Det blir många intressanta personer, författare, feminister, skådisar, aktivister, journalister, musiker, komiker för att nämna några. Framförallt så kan man förvänta sig att se något helt nytt. För feminister som älskar seminarium och diskussioner blir det här en deluxe-version med humor. För stand-up-älskare blir det en djupare och mer angelägen upplevelse. Det blir nytt. Något som du inte sett tidigare.

– Extas, spänning, humor, meningen med livet. Jag gillar att tänka stort och för mig är det här meningen med livet.


Vilka gästar vid premiären?

Nour El-Refai, komiker och skådespelare men nu även manusförfattare till sin egen novellfilm som spelas in i vår. Maria Sveland som är aktuell med nya boken ”Hatet” och Mian Lodalen, en av mina personliga idoler och förebilder. Hennes böcker är magiska och saknar motstycke i svensk litteratur. Skit i vad nobelkommittén säger. Sen kommer vi också att få stand-up med Melody Farshin, otroligt skicklig komiker!


Hur kommer du att välja gäster? Han, hon, hen, den det?

– Med hjärta och hjärna. Det här är en dröm för mig att få prata med och skoja med personer som jag beundrar och som gör något fantastiskt för samtiden. De som säger något om hur vi människor är och hur vårt samhälle ser ut. Det blir en hel del hon och hen. Jag träffade en producent en gång som sa att ”jag bokar inte kvinnor bara för att dom är kvinnor, dom måste vara roliga också.” Det är på något sätt min antites. Jag vill bevisa att det går att säga jag vill ha kvinnor, som är roliga, och då lyckas jag med det. Det handlar inte om att välja det goda eller det roliga. Som på något sätt det vore en uppoffring att välja bort män. Jag lever ihop med en kvinna och det har aldrig någonsin känts som en uppoffring.

– Jag kan prata i timmar om hur jag väljer gäster, för så viktigt är det.


Hur ofta kommer humorklubben att äga rum?

– Till att börja med en gång i månaden fram till april. Sen får vi se. Det här är helt ofinansierat. Om publiken kommer och vill se mer, så kan det bli mer ofta, eller så räcker det med mer sällan. Vi får se.


Kommer du alltid att hålla till på Rio?

– Nu är vi där 5 februari, 12:e mars och 9:e april. Det är vad jag kan lova än så länge!


Kommer showerna att filmas/streamas?

– Det är inte riktigt klart än! Men vi jobbar på det!

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV