Nyheter

Papperslösa på Dramatens scen

No Border Musical gästspelar på Unga Dramaten med två föreställningar den 9 och 10 november. På scen står unga papperslösa, aktivister och skådespelare. Gästspelet inleder Dramaten:s temasatsning på nationalism.

Musikalen har vuxit fram under två års tid och är ett samarbete mellan Teater Interakt och Asylgruppen i Malmö. För regin står regissören Karin Larsson.

Ensemblen består av aktivister och skådespelare: alla med erfarenheter av migrationspolitikens konsekvenser. En del av dem har varit direkt drabbade genom att de levt som papperslösa själva. Tillsammans har de 32 medverkande arbetat fram manus, repliker och koreografi. Scenerna har kommit till genom deltagarnas egna berättelser, minnen och drömmar. Drivkraften har varit att få fler att förstå tillvaron som papperslös.

No Border Musical handlar bland andra om Soma och Rasmie, två palestinska ungdomar och aktivister som tröttnat på att leva gömda, och Jawad från Afghanistan som berättar om sin flykt genom Europa. Musikalen ger även en inblick i det dagliga arbetet för tre handläggare på Migrationsverket.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV