Startsida - Nyheter

Powerplay för en öppen idrott

Svensk Hockey och RFSL lanserar i dag Powerplaykampanjen, det första uppropet i sitt slag i Sverige som samlar röster för en öppen idrott.

– I våras lanserades rapporten ”Hbtq och idrott”. Den visade att unga hbtq-personer ofta känner sig ensamma och utanför inom idrotten, och att många saknade förebilder. Med den här kampanjen vill vi lyfta positiva förebilder och röster som tar ställning för idrottande hbtq-personer, säger Mathilda Piehl, projektledare.

Powerplay är en hockeyterm som betyder att ett lag har numerärt överläge, och Tommy Boustedt, Tre Kronors landslagschef, förklarar att begreppet nu ges ytterligare innebörd:

– I den här kampanjen betyder det att vi är många som går tillsammans för att stå upp för alla människors lika rättigheter.

Och RFSL:s förbundsordförande Ulrika Westerlund hoppas att de hockeyspelare som tagit ställning i kampanjen ska bana väg för många fler. Hittills uttrycker bland andra Henrik Zetterberg och Kim Martin Hasson sitt stöd för idrottande hbtq-personer.
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV