Startsida - Nyheter

#pride13: Svan leder Flatgala på pride

I år blir det för första gången Flatgala på Stockholm Pride. Initiativet kommer från Moa Svan som inte vet varför det inte funnits en flatgala tidigare:

– Galan finns nu och jag är stolt att få vara med att göra den nu. Det känns så självklart att jag också undrar varför det inte blivit av än! Men det är ju inte försent. Jag ringde programgruppen i parken och frågade om dom ville göra nåt för flatorna, självklart sa dom och på den vägen är det.

Flatgalan äger rum i Pridepark och innehåller både stjärnor och priser:

– Ni får se lesbisk humor, bultande hjärtan och dunkande musik. Loreen uppträder och Mariette. Priser delas ut till flator som gjort oss stolta, som inspirerar, rör till tårar, sprider glädje och detta med namn som årets flata, årets stolthet och årets klubb.

Bland de medverkande återfinns förutom Loreen bland andra Nour el Refai, Godess and she med flera.

Blir det ett feministiskt perspektiv på Flatgalan?

– Om du med feminism menar att älska brudar, så ja.

Humorshowen Pride Comedy återkommer för tredje året i rad och flyttar nu till Pride Park då showen varit slutsålda de tidigare åren.

– Att nu som treåring ta steget över till Pride Park känns både naturligt och fantastiskt. Vi kommer att bjuda publiken på humor som de vanligtvis inte får ta del av på den traditionellt heteronormativa och mansdominerade standup-scenen. Vi ska även detta år se till att bli festivalens snackis, säger arrangören och komikern Pernilla Hammargren i ett pressmeddelande.

Bland de medverkande på humorshowen återfinns bland andra Matilda Berggren, Helena Sandström, Shanthi Rydwall Menon och Moa Svan.
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV