Startsida - Nyheter

Rollerderby dubbelt upp

Stockholm Allstars lagkapten Karolina Gabrielsson-Berglöf är hoppfull inför mötet med belgarna men varnar för att det ändå inte kommer att bli en lätt match.

– Just nu ser det ut som vi är det bättre laget, men Gent är ett lag som alltid spelar bättre än vad deras ranking, säger hon i ett pressmeddelande från rollerderby.se

Gent GO-GO Rollergirls är ett av få europeiska a-lag som Stockholm Allstars, Stockholm Roller Derbys a-lag, ännu inte har mött. För att kunna möta fler a-lag kommer de därför att delta i en turnering i USA under våren.

– Det ska bli spännande att åka till USA, säger Gabrielsson-Berglöf som också förklarar att många europeiska lag gör den resan för att få nya motståndare.

Den andra matchen ser också att bli jämn, senast BSTRD:s mötte Västerås Rollerderby vann de, men lagkapten Kelly Fried menar att Västerås är en svår motståndare:

– Västerås är ett lag som vi har haft nära samarbete med, vi har till och med lånat spelar att spela med i våra matcher. Nu ska vi möta dem på banan och de har arbetat tillsammans så länge att det kommer att vara svåra att slå. Men vi hoppas att vi kommer att vinna, säger hon i pressmeddelandet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV