Startsida - Nyheter

Stafett för en human flyktingpolitik

Asylstafetten avgick från Malmö i söndags och beräknas vara framme i Stockholm den 16 augusti. Men det mesta kommer att hända längs vägen och går att följa via Facebook eller initiativets hemsida.

Redan nu går det bland annat att lyssna på några deltagares samtal om manifestationen vid flyktingförvaret i Åstorp och följa färdplaneringen. I dag är planen att gå 30,5 kilometer, från Örkelljunga via Åsljunga och Skånes Fagerhult till Markaryd.

Såhär beskriver Ali sin egen bakgrund:

”Jag heter Ali och jag kommer från Ghazni, en liten stad i Afghanistan. För folkgruppen hazarer, som jag tillhör, innebär vår religion, vårt språk och vårt utseende stora problem. Vi förföljs vart vi än kommer. Därför flydde jag. Nu är jag i Sverige, efter en lång och svår väg genom Europa. Här tvingas jag att fortsätta kämpa för mitt liv.”

Tillsammans med de andra som tagit initiativet till Asylstafetten vill han se ett samhälle som "...gör sitt yttersta för att upprätthålla de mänskliga rättigheterna och principen om barnets bästa..."

Om detta och om hur den nuvarande flyktingpolitiken upplevs av de som söker asyl kommer stafettdeltagarna föra samtal om längs vägen. Alla är välkomna att delta, skriver initiativtagarna på sin hemsida.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV