Nyheter

Stor efterfrågan på sexköp främjar människohandel

I dag, måndag, väcks åtal mot fyra män misstänkta för grovt koppleri. Det var i september 2012 utredningen startade då polisen i Stockholm misstänkte att flera personer låg bakom en annons om sexuella tjänster på internet.

Nu konstaterar polisen i ett pressmeddelande att männen ligger bakom prostitutionsverksamhet av stor omfattning i Stockholmstrakten. De fyra häktade männen är mellan 25 och 30 år och de har tjänat pengar på minst sju kvinnor i åldrarna 20-30 år. Enligt polisens bedömning har en av kvinnorna haft över 160 kunder på en månad.

Vanliga män födda på -60, -70 och -80-talen står bakom sexköpen. Många av dem är enligt polisen gifta eller har sambo och barn. Vanligtvis gör männen en beställning när familjen är borta och kvinnan kommer till hemadressen, eller till ett bokat hotellrum.

– Det är inte ovanligt att de prostituerade är här tillsammans med sin make eller pojkvän. De kommer från fattiga förhållanden och ser en möjlighet att tjäna stora summor pengar. Så länge efterfrågan är så stor på att köpa sex, så kommer den här marknaden att fortsätta, säger Per Hjort på människohandelssektionen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV