Startsida - Nyheter

Tunnelbaneprotester samlade 3 000 stockholmare mot REVA!

Protesterna mot REVA fortsätter. Idag lämnas nära 3000 namnunderskrifter mot REVA till regeringen. Boende längs röda, gröna och blåa linjen har sedan februari stått på torgen vid tunnelbanan för att skapa opinion kring REVA, dela flygblad och samla namn. Kampanjen ”Röda linjen mot REVA” startade i februari och spred sig snabbt, kort därefter formades grupper på gröna och blåa linjen.

– Vi var en grupp vänner och aktivister som reagerade på den ökade jakten på papperslösa, vi såg att polisen var överallt och kontrollerade människor på de tunnelbanor vi åkte med till och från våra hem och arbeten. Vi ville både informera och protestera mot REVA i våra områden, säger skärholmsbon Caroline Bleichner i ett pressmeddelande.

REVA är Polisen, Migrationsverket och Kriminalvårdens projekt för att utvisa fler papperslösa. Genom enträget arbete har de aktivister och frivilliga från röda, gröna och blåa linjerna delat ut tusentals flygblad och samlat in nära 3 000 namnunderskrifter mot REVA. Som ett resultat av massiva protester som drivits av ett flertal organisationer och individer har gränspolisen idag upphört med ID-kontrollerna av personer med ”icke-svenskt” utseende på tunnelbanan, men REVA-projektet fortsätter på andra, mindre synliga sätt.

– Det är dags att avsluta kampanjen i sin nuvarande form och lämna över protestlistorna till de ansvariga ministrarna Beatrice Ask och Tobias Billström. Vi kommer att fortsätta vårt arbete för ett solidariskt samhälle, mot REVA och jakten på papperslösa, men det kommer att ske på andra sätt och i andra former, avslutar Caroline.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV