Kvarlevor från 409 kroppar som hittats i massgravar begravdes på nytt i samband med årsdagen av massakern i Srebrenica. Tusentals sörjande hade samlats för ceremonin och kantade vägen där gröndraperade kistor passerade, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.
Det har nu gått 18 år sedan omkring 8 000 musliska män och pojkar dödades i det största massmordet i Europa sedan andra världskriget. En av dem som överlevde massakern var Hasan Nuhanovic.
Med en virkad grönvit blomma på kavajslaget, en internationell symbol för minnet av massakern, berättade han i en intervju för BBC att Srebrenica var platsen dit folk flydde för att den ansågs säker.
När serbiska trupper tog sig in flydde flydde människor till FN-basen norr om staden, men tvingades dagen därpå lämna basen på nytt. Nuhanovic fick stanna eftersom han var FN-anställd, men hans familj tvingades lämna säkerheten.
– Utanför basen skiljdes män och pojkar från sina familjer, några dödades direkt andra fördes bort för att dödas.
– Det var så jag förlorade min familj för 18 år sedan. Vad vi överlevare vill se nu är rättvisa, sade han till BBC och hänvisade till krigstribunalen i Haag.
På årsdagen av massakern meddelade också Internationella krigsförbrytartribunalen för det forna Jugoslavien, ICTY, att man återtar en åtalspunkt om folkmord mot den tidigare bosnienserbiske presidenten Radovan Karadzic som han förra året friades från i domstolen i Haag.
Ytterligare en åtalspunkt om folkmord föreligger mot Karadzic som berör just hans inblandning i massakern i Srebrenica 1995, liksom nio andra punkter om krigsbrott, skriver tidningen The Guardian.