Startsida - Nyheter

Tyresö vann hemma mot PSG

I sextondelsfinalen visade Christen Press, som leder damallsvenskans skytteliga sin målskicklighet, genom att göra båda Tyresös mål. En bit in i första halvlek, efter ett skickligt förarbete och framspel av Marta kom det första målet. Och när Meghan Klingenberg mot slutet av andra halvlek såg till att ta bollen och passa vidare kunde Christen Press skjuta in sitt andra mål.

Svenska landslagsanfallaren Kosovare Asllani som spelar för PSG fälldes av Press i första halvlek, vilket resulterade i en straff som Sabrina Delannoy satte och därmed kvitterade till 1-1.

Det var två bollskickliga lag som möttes i en händelserik match. Båda lagen hade många målchanser. Paris SG jagade kvittering men lyckades inte, i stället kunde alltså Tyresö ta hem segern efter 2-1 målet i andra halvlek och kamma hem tre poäng.

Kanske var publiken en del i detta. Caroline Seger talade inför matchen om hur viktig publiken, den så kallade 12:e spelaren är – den fanns på plats för att lyfta Tyresö till seger.

Returmatchen kommer att spelas onsdag den 16 oktober i Paris.