Startsida - Nyheter

4-målsseger för Sverige i VM-kvalet

Den första halvleken dominerade Sverige och ledde med 2-0 när andra halvlek inleddes. Målen gjordes av Kosovare Asllani och Lotta Schelin. Kosovare Asllani fick också äran av att sätta landslagets tusende mål på en straff i den åttonde matchminuten.

I början av andra halvlek kom Nordirland in i spelet mer då Sverige tog ett steg tillbaka. Men Sverige fick sedan upp tempot igen. Och mot slutet av matchen, i 84:e respektive 87:e matchminut, kunde Sverige lägga in två mål igen, nu av Emma Lundh och sist Lina Nilsson som satte matchresultatet.

Sverige ligger fortfarande tvåa i sin grupp, efter Skottland som tidigare under lördagskvällen vann mot Polen med 2-0 på Fir Park i Motherwell. Skottland har dock en match mer spelad. Returmötet mot Nordirland sker i Växjö den 8 maj.