Startsida - Nyheter

50 jämställdhetsprojekt av och för unga tävlar om stöd

Mens, normkritik i barnböcker, abort, sexuellt våld och maskulinitetsnormer är några av de frågor och problem som unga vill jobba med och hitta lösningar på. Det visar jämställdhetsstiftelsen Crossing Boarders satsning Make Equal, som startat med stöd av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Satsningen började med en efterlystning av idéer på jämställdhetsprojekt från unga mellan 13-25 år. Ett 50-tal projektidéer kom in och 19 av dem har valts ut för en omröstning som pågår till den 5 maj. De idéer som får flest röster kommer att få dela på 100 000 kronor och dessutom får alla en mentor som stöder genomförandet. Minst sju projekt kommer att stödjas, men Ida Östensson, som grundade Crossing Boarders, hoppas att flera idéer ska kunna förverkligas.

– I dagsläget har vi 100 000 kronor att fördela och ett gäng peppade mentorer. Med så mycket bra projekt som inkommit söker vi nu sponsorer och fler mentorer så att alla grymma projektidéer kan få stöd till att genomföras, säger hon.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV