Startsida - Nyheter

Angela Beausang lämnar ordförandeskapet i Roks

Angela Beausang var med och bildade Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, Roks, för trettio år sedan, och avslutar nu sin andra period som ordförande efter fem år på posten. Hon tycker det är dags att lämna över till någon annan. Av ett pressmeddelande från Roks framgår att känslorna inför avgången är blandade:

– Jag kommer att sakna den dagliga kontakten med jourerna, med journalisterna, men det är med stolthet jag lämnar ordföranderollen. Roks har varit med och förbättrat för kvinnor och tjejer som utsatts för mäns våld. Fast än finns mycket kvar att göra, säger Angela Beausang.

Men efter intensiva år är det också med ålderns rätt hon väljer att lämna över ordförandeskapet.

– Jag är stolt över att fått leda en organisation, som genom jourernas praktiska erfarenheter av mäns våld mot kvinnor, utifrån tusentals samtal med stödsökande kvinnor och tjejer, har kunnat bygga upp en stark kvinnofridslagstiftning. Lagen om grov kvinnofridskränkning, sexköpslagen, lagen om kontaktförbud i egna hemmet – alla mycket viktiga, men de blir verkningslösa om de inte används.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV