Startsida - Nyheter

Ann Petrén regidebuterar

Är du googlebar lille vän? Det är titeln på Ylva Lööfs pjäs om Birger, en utbränd och långtidsarbetslös gymnasielärare som får hjälp av en jobbsökningscoach för att hitta tillbaka till arbetslivet och en uppdaterad version av sig själv. När Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm sätter upp pjäsen gestaltar Samuel Fröler lektorn Birger och Ann Petrén regisserar. Premiären är den 11 april på Klara Soppteater.

Ann Petrén, som regidebuterar, säger i ett pressmeddelande från teatern att hon fångades av ämnet för pjäsen, skolan.

– Jag har inte engagerat mig i skolan på många år efter som jag har vuxna barn. Men när jag läste den här pjäsen var det första jag tänkte på att det är valår i år och att skolan kommer att bli en viktig valfråga. Jag vill veta mer om skolan i dag – det är min ingång i pjäsen, säger hon.

– Birger, den arbetslösa lektorn i pjäsen, drömmer om en skola där lärarna får göra det de är bäst på – förmedla kunskap och rusta eleverna för framtiden. Istället presenterar politikerna hela tiden nya lösningar för den krisande skolan, nya betygssystem, ny läroplan, nya arbetsuppgifter för lärarna. Vi ska alla marknadsanpassa oss men skolan är ingen marknad, eleverna inga kunder. Birger har inget behov av att vara varumärkesmässig eller googlebar. Han vill kunna gå till jobbet visslande.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV