Startsida - Nyheter

Basket: Hyfsad EM-lottning för Sverige

Sveriges lottning inför EM i basket nästa år blev bra. De kommer att spela i grupp D tillsammans med Spanien, Slovakien, Litauen och en av värdnationerna, Ungern. Spanien är visserligen en favorit men förbundskapten Lars Johansson är glad att det inte blev värre:

– Det är definitivt ingen mardrömslottning. Spanien är regerande Europamästare och blir storfavorit i gruppen, men sedan är det fyra jämna lag. Vi kanske hade kunnat få en på papperet lättare lottning, men vi hade utan tvekan kunnat få en tuffare lottning. Oavsett lottningen ska vi vara bland de tre som går vidare till det andra gruppspelet för att uppfylla vår målsättning, säger han på Svenska basketbollsförbundets hemsida.

Om motståndet säger Lasse Johansson att Spanien som är regerande Europamästare är storfavorit. Vad gäller Slovakien har Sverige visserligen slagit dem i förra årets EM men att de sannolikt har fått en förstärkning genom Kristi Tolliver. Att spela mot Ungern tycker han är en fördel:

– Positivt, då vet vi att det blir stort intresse och mycket publik på våra matcher. Hellre det än att spela i en grupp som ses som mindre intressant.

I grupp A ingår Frankrike, Tjeckien, Ukraina, Montenegro och Rumänien, och grupp B består av Turkiet, Vitryssland, Polen, Grekland och Italien. EM spelas i Rumänien och Ungern med början den 11 juni nästa år. Sverige möter Slovakien den 11 juni, Ungern den 12 juni, Litauen den 14 juni och Spanien i det sista mötet i gruppspelet den 15 juni.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV