Startsida - Nyheter

Basketspelare dömd för misshandel av flickvän

Den svenska basketspelare Jeffrey Taylor som spelar för NBA-laget Charlotte Hornets i USA dömdes på torsdagen till skyddstillsyn i 18 månader för misshandel av sin flickvän. Han har erkänt i rätten att han knuffade in sin flickvän i väggen. Misshandeln skedde i september i år på ett hotell i Michigan, USA, och då det blev känt stängdes han genast av för spel i sitt lag tills vidare, skrev Charlotte Observer då. Huruvida domen kommer att påverka Taylors spel i det svenska landslaget är oklart. Till Sportbladet säger Svenska basketbollförbundets ordförande Hans von Uthmann att saken inte har diskuterats men att 18 månader låter allvarligt och att våld inte hör hemma i sporten.

På Sportbladets direkt fråga om landslagsspelet påverkas svarar von Uthmann:

– Ur ett rent allmänt perspektiv är min människosyn att man inte blir livstidsdömd. Man förtjänar en andra chans när man sonat sitt brott, kan jag tycka rent allmänt. Men vi har inte diskuterat det här i styrelse. Nu har vi domen och den är tydlig.

Radiosportens basketexpert Nina Baresso anser att Taylor ska stängas av från landslagsspel under en lång tid:

– Rent spontant känner jag att de bör stänga av honom helt. Sådan stor förebild som han är så tycker jag att man måste markera hårt och ta avstånd från allt sådant, säger Nina Baresso.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV