Startsida - Nyheter

Daniel Velasco får prestigefyllt gräv-pris

Dagens ekos Daniel Velasco har tilldelats 2013 år pris i radioklassen från den internationella organisationen IRE. Velasco får priset för P1-dokumentären Den fastspända flickan. Priset delas ut vid den internationella gräv-konferensen IRE Conference i San Fransisco i slutet av juni.

– Det är otroligt stort att få detta pris, det är ju ett av världens mest prestigefyllda pris för grävande journalistik. Nora blev också alldeles överväldigad när hon hörde detta, säger en mycket glad Daniel Velasco, i en presskommentar.

Daniel Velasco har jobbat på Sveriges Radio sedan 1999 och är sedan 2004 undersökande reporter på Ekot. P1-dokumentären ”Den fastspända flickan” har tidigare belönats med Prix Europa, Stora Radiopriset i kategorierna Årets radioprogram och Årets reportage, Guldspaden och Prix Bohemia. Programmet har även nominerats till Stora Journalistpriset.

IRE – Investigative Reporters and Editors – är en icke vinstdrivande organisation vars mål är att höja kvaliteten på undersökande journalistik. IRE bildades 1975.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV