Startsida - Nyheter

Therese Gunnarsson: ”Det kommer att bli tufft och hårt”

På Therese Gunnarssons Facebooksida har man de senaste månaderna kunnat se henne spring i ur och skur, spurtande upp och ner för Kärnantrapporna i Helsingborg, eller med ett bildäck dragandes efter sig. Hon tränar åtta till tio pass i veckan. Den intensiva konditions- och styrketräningen har kombinerats med boxning och thaiboxning och har gett resultat: Therese Gunnarsson känner sig i toppform.

– Jag känner att clinchen, den stående nackbrottningen, och min teknik har blivit bättre, jag kan slå hårdare i och med att jag är starkare eftersom du använder hela kroppen i slagen. Jag känner mig i jättebra form.

När vi talas vid på torsdagen två dagar innan matchen i galan Battle of Lund är hon dock hungrig. Som del av förberedelserna gäller det att komma i rätt viktklass och då ingår bantning och bastubadande. Vanligtvis tävlar hon i 51- eller 52-kilosklassen men denna gång är det 50-kilosklass så det krävs lite mer denna gång att komma till den överenskomna vikten, men hon tvekade inte att tacka ja eftersom det är en viktig match.

– Det är en stor match. I thaiboxning i Sverige så finns det bara a-klass, det är bara de duktigaste som får gå de matcherna och jag är väldigt glad över att få gå mot så bra internationellt motstånd. Det är ingen titelmatch, men det kan leda till det.


Hur tror du det blir att möta portugisiska Ariana Santos?

– Jag tror att det blir tufft men jag tror att det blir en match som gör att jag utvecklas. Jag får inga lätta matcher och det ska jag inte ha heller – jag förväntar mig att det blir tufft och hårt. Hon är på en hög nivå och jag vill kolla var jag står. Jag vill upp till den högsta nivån och jag kanske inte är helt där men jag tycker att jag rör mig i de kretsarna, säger hon.

I kickboxning kämpade hon sig på kort tid till den yttersta eliten – listan över hennes medaljer är lång. Hon har tagit sex SM-guld, vunnit flera VM-medaljer och blivit världsmästare två gånger, både som amatör och som proffs. Sedan ungefär ett år tillbaka har hon sökt nya utmaningar, i stället för kickboxning har hon gått över till boxning och thaiboxning.

– Jag har satsat hårt det senaste året på att ändra min stil. Jag var tvungen att släppa kickboxningen helt, det var nödvändig att ”go all in” så jag släppte stilen och fotarbetet, utan att göra det skulle jag inte kunna nå så högt som jag vill i thaiboxningen.


Vad gör du nu för att ladda upp?

– I morgon är det bastu och invägning, och sedan en stor middag som jag själv har valt hos en kompis. Min match börjar klockan 22.00 på lördagen. På morgon är det läkarundersökning, sedan kommer jag att ta det lugnt, äta och kolla lite på de andra matcherna, sedan blir det uppvärmning. Huvudmatcherna börjar 21.30, innan det börjar förmatcherna, klockan 16.00.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV