Nyheter

Egen dag i Almedalen för Fi

Nästa år verkar det som att även Feministiskt initiativ (Fi) får en egen dag under Almedalsveckan. Enligt det beslut som fattades 2005 ska alla partier som representeras i regionfullmäktige på Gotland få en egen dag, vilket Fi numera gör då partiet fick ett mandat i det senaste valet. Fi är vana vid att ta plats under Almedalen, något som märktes av i somras då partiet även fick ett stort medieutrymme. Talespersonen Gudrun Schyman anordnande bland annat en antirasistisk fest som lockade tusentals besökare.

Partiledaren ställer sig positiv till att Almedalsveckan kan bli nio dagar lång.

– Det här skulle innebära att vi får tillgång till Almedalen och till scenen på samma sätt som de andra partierna. Det skulle ge oss en ny publik. Det är naturligtvis väldigt bra för oss, säger Schyman till Aftonbladet.

Alla delar dock inte Schymans entusiasm över förändringen. Kritiska röster menar att Almedalsveckan redan är för lång och under dagen har flera journalister på sociala medier uttryckt sitt missnöje över den förmodade niodagarsveckan. Alternativet att låta partierna få en halv dag var har varit föremål för diskussion, men de lokalpolitiker som P4 Gotland har talat med vänder sig emot detta förslag.

– Dumt att vi som vill ha hit turister ska dra ner på något som lockar folk, säger regionrådet Eva Nypelius (C) till radion.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV