Startsida - Nyheter

Enig valberedning bakom Anna Kinberg Batra

Nya Moderaternas valberedning är färdig med sitt arbete för att hitta en ny partiordförande. I dag presenterades den inte oväntade nomineringen av Anna Kinberg Batra till posten vid en pressträff.

– Valberedningen nominerar i dag enhälligt Anna Kinberg Batra till partiordförande för Nya Moderaterna. Vi ser fram emot att välja henne till Moderaternas partiordförande och statsministerkandidat på extrastämman i januari. Till valberedningen har det inkommit många nomineringar under denna process och stödet för Anna Kinberg Batra har varit omfattande i hela landet, sammanfattar Lars-Ingvar Ljungman, valberedningens ordförande.

Anna Kinberg Batra kommenterar själv valberedningens nominering så här:

– Jag tackar för förtroendet och känner mig väl rustad för att ta mig an ett viktigt uppdrag. Jag ser fram emot att dra igång både valrörelsen inför extra valet i mars och inför 2018. Sverige förändras och behöver ett parti, och ett regeringsalternativ, som vill och kan fortsätta bygga Sverige starkare.

Partiledarkandiaten framhåller också att det är tillsammans med de övriga allianspartierna som partiet nu ska förbereda sig för att möta väljarna.

Valet av partiordförande kommer att genomföras den 10 januari 2015 i Stockholm.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV