Startsida - Nyheter

Försäkringskassan flaggar för Vabbruari

Nu är det en vecka kvar till februari eller vabbruari som den också kallas, den månad då föräldrar i Sverige vabbar allra mest. Vabbsiffrorna för 2013 visar på ett nytt rekord. För hela Sverige har antalet vabbdagar ökat med en halv dag per barn jämfört med 2012. Det skriver Försäkringskassan i ett pressmeddelande där de också lyfter fram sin nya vabbapp.

Antalet vabbdagar per barn har ökat med en halv dag. Under 2013 tog Sveriges föräldrar ut 4 vabbdagar per barn och år jämfört med 3,5 dagar 2012.

- Det är bra att försäkringen används i rätt omfattning och som det var tänkt från början. Med hjälp av vabbappen och det slopade vabbintyget har vi gjort det enklare för föräldrarna. Vi ser att det är många fler som fullföljer sina ärenden och begär ersättning, säger Niklas Löfgren, familjeekonomisk talesperson på Försäkringskassan i en presskommentar.

Rekordet beror bland annat på att virusinfektioner slog till i större omfattning än vanligt och att vabbappen har gjort det enklare för föräldrar att ansöka om ersättning. Att vabbintyget tagits bort har förkortat och förenklat ansökningsförfarandet.

- För att underlätta vabbandet kan man dela upp dagen. Det går att själv ta ut en halv dag och överlämna den andra halvan till exempelvis någon närstående, uppmanar Löfgren.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV