Startsida - Nyheter

Fri Feministisk Scenkonstsamling – i helgen är det dags igen

I helgen samlas återigen bjuds alla landets fria feministiska scenkonstgrupper på ung scen/öst i Linköping med sikte på att skapa aktivistiska scenkonstverk i staden en vecka innan valet 2014.

Fri Feministisk Scenkonstsamling är ett treårigt projekt, där ung scen/öst är en central resurs och plattform för att skapa en fysisk mötesplats för de fria feministiska scenkonstgrupper som finns i hela landet tillsammans med Östergötlands unga feminister. Syftet med projektet är att samlas för att samtala om feminism och scenkonst och målet är att skapa ett starkt engagerat nätverk, där deltagarna kan utbyta erfarenheter, kunskaper och framtidsdrömmar.

Under första projektåret överraskades ung scen/öst av hur stor den fria feministiska scenkonströrelsen är i Sverige. Det nationella nätverket samlar 53 grupper och en växande regional grupp bestående av ungdomar från olika feministiska föreningar och organisationer. Under 2013 arrangerades två scenkonstsamlingar på ung scen/öst fyllda med föreläsningar, workshops och samtal om feminism, antirasism, intersektionalitet och scenkonst.

Under 2014 blir det tre nya helger som syftar till att fortbilda och planera, skapa och genomföra gemensamma aktivistiska scenkonstverk på plats i Linköping strax innan valet 2014. I helgen föreläser bland andra etnologen Fataneh Farahani om intersektionalitet och regissören Ellen Nyman ger en workshop i feministisk scenkonstaktivism.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV