Startsida - Nyheter

Ny app räknar genus

Nu kan vi mäta och visa i siffror hur mycket kvinnor i jämförelse med män talar på möten, filmer och tv-serier. Gendertimer: app.GenderTimer.com gör det möjligt att enkelt och diskret räkna minuterna, visa upp, diskutera och dra slutsatser.

Andreas Bhagwani och Fredrik Eklöf ligger bakom projektet som utvecklar appen Gendertimer. De är ledarskapskonsulter med inriktning på genus i manligt dominerade organisationer.

– De testgrupper som använt Gendertimer har fått insikter om att kvinnor pratar mindre än både kvinnor och män tror, säger Fredrik Eklöf.

Enligt Fredrik Eklöf är Gendertimer gratis för de som vill delta i projektet "Let's GenderTime the world". I dagsläget behöver användaren själv lägga upp ett inlägg med resultat på Facebook eller Twitter. I nästa uppdatering får Gendertimer en enklare social delningsfunktion.

– Gendertimer kommer att vara tillgängligt också för organisationer och företag som vill använda det internt och inte publicera resultaten offentligt. För dem kommer Gendertimer att kosta lite grann, berättar Andreas Bhagwani.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV