Startsida - Nyheter

Gratiskonsert på Stockholms kulturhus för ett öppet Sverige

Manifestationen Fest för ett öppet Sverige börjar klockan 17.00, måndagen den 1 september på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Det är Nils Landgren som tagit initiativet för att för att "genom musik, teater och tal vill förmedla en önskan om att Sverige ska förbli ett land öppet för alla".

Förutom Funk Unit och Chapter Two – deltar även artister som Malena Ernman, Özz Nûjen, Katarina Ewerlöf, Shima Niavarani och Sarah Dawn Finer.

– Det är dags att vår institution, tillsammans med det fria kulturlivet, står upp för människors lika värde. Vi ska inte tiga när främlingsfientliga vindar blåser, säger Nils Landgren.

Av pressmeddelandet från Kulturhuset Stadsteatern framgår att det under kvällen är fritt inträde till både konserter, gallerier och publikrepetitionen av Johanna Garpes uppsättning "Karl Gerhard" med Rikard Wolf i huvudrollen och flera andra skådespelare ur ensemblen deltar också.

– Vi lever i en global värld och för mig innebär det att vi alla har ett globalt ansvar att öppna upp och hjälpa varandra långt över nationsgränserna. Jag är stolt över att tillhöra ett mångkulturellt samhälle. Och jag är stolt över att vara delaktig i det här projektet, säger Malena Ernman.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV