Startsida - Nyheter

Ishockey: Dubbelseger för Linköping HC

Hur gick det med helgen som ni arrangerade som en del av World Girls' Ice Hockey Weekend i regi av Internationella ishockeyförbundet?

– Vi är mycket nöjda med helgen. Det var 30 tjejer på föreläsningarna men upp emot 40 st på isen. Jag och Kim [Martín Hasson] berättade om våra karriärer, från det att vi började till att vi representerar Sverige i landslaget. Vi berättade varför vi tycker att de ska börja spela; träffa mycket kompisar, att det är en oerhört snabb och intensiv sport och man får komma ut och resa mycket.


Sedan firade ni med en dubbelseger, först mot Leksand och sedan mot Sundsvall, hur uppfattade du matcherna?

– Ja, vi vann båda matcherna, himla skönt. Spelmässigt kan vi bättre men alltid skönt att producera. I första matchen spelade Leksand bra i första perioden och tog ledningen med 1-0. Vi gjorde en bättre andraperiod och kunde göra 4 mål, 4-1 resultatet bestod matchen ut.

– I söndags mot Sundsvall hade vi i stort sett spel mot ett mål, de hade ett par farliga kontringar och tog till vara på de chanser de fick. Jag vill berömma deras kämpainsats trots siffrorna på tavlan. På söndag ställs vi mot AIK, det blir en värdemätare för oss då de är rankade liksom oss att vara ett av topplagen i serien.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV