Startsida - Nyheter

Kvinnor avrättades i Bagdadförort

Slaktade kroppar av 29 kvinnor, de flesta mycket unga, hittades i ett hus i bostadsområdet Zayouna, utanför Iraks huvudstad Bagdad. Huset består av ett antal lägenheter som i många år använts för sexhandel. Omkring 60 kvinnor hölls enligt lokalbefolkningen i dessa lägenheter av en hallick känd för myndigheterna. Både hans och ytterligare en mans kroppar hittades i huset efter attacken den 12 juli.

Enligt irakiska myndigheter stormade flera beväpnade män in i lägenheterna och avrättade alla som fanns på plats. De flesta blev beskjutna i huvuden. Bilderna som publicerades av AFP visar flera kvinnokroppar bundna ihop, några på väg att fly via trapphuset.

Lokalbefolkningen sagt till medier att mannen som ägde sexhandelsverksamheten var en mäktig person med bra relationer till polis och myndigheter. Folk i bostadsområdet säger till bland annat CNN att alla visste vad som pågick i huset och pekar ut milisen som ansvarig för dåden. Med detta menas religiösa moralmilisen som patrullerar i allt fler områden runt om i Bagdad och har vuxit sig allt starkare medan irakiska regeringen förlorar makt.

Ingen grupp har tagit på sig massakern. På dörren till huset stod: "Det här är varje prostituerads öde."

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV