Startsida - Nyheter

”Kvinnor kan inte vänta 20 år till på sina rättigheter”

En ny rapport framställd av Europeiska kvinnolobbyn kräver omedelbara åtgärder inom EU för att förverkliga de jämställdhetsmål som sattes för 20 år sedan.

Den 10 oktober lanserade den Europeiska kvinnolobbyn rapporten “1995-2015: From Words to Action". Rapporten analyserar och utvärderar tillämpningen av Pekingplattformen, handlingsplanen för att genomföra kvinnokonventionens mål att avskaffa diskriminering på grund av kön som antogs för tjugo år sedan.

Rapporten som Europeiska kvinnolobbyn nu presenterar ger en bild av situationen för kvinnor och flickor inom EU och bygger på kollektiva analyser gjorda av de över 2 000 medlemsorganisationerna.

Kvinnolobbyns ordförande Viviane Teitelbaum berättade vid evenemanget som hölls i Lissabon att mycket uppnåtts, men att mycket återstår att göra.

– Medan vi borde fira implementeringen av Pekingplattformen, visar vår rapport att kvinnor och flickor fortfarande står inför ojämlikheter, våld, diskriminering och osäkerhet. Kvinnor och flickor kan inte vänta 20 år till på att fullt ut äga sina mänskliga rättigheter.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV