Startsida - Nyheter

LHC obesegrade inför Riksseriens juluppehållet

Regerande svenska mästarna Linköping HC vann i helgen båda sina möten mot Modo i Riksserien och har därmed vunnit 17 raka segrar. Därmed är de helt obesegrade hittills. Och segrarna över Modo, som de mötte i SM-finalen förra året, var övertygande med resultaten 4–1 och 3–0. De leder nu före tvåan AIK med tolv poäng.

– Alla våra femmor spelar bra defensivt, skapar mycket lägen framåt och hjälper varandra över hela banan. Då är det mycket lättare att spela, säger tränaren Peter Frantz till Östgöta Correspondenten.

Modo ligger efter helgens förluster nu på en fjärdeplats i tabellen. Modospelaren Johanna Olofsson säger till Radiosporten att de inte är nöjda med den placeringen, men att det finns tid att bättra på det:

– Det känns så om att vi är på tillbaka efter en dipp i formen. Vi måste tänka på att vi är ett till stora delar nytt lag den här säsongen.

– Vi vill vara etta eller tvåa och det är långt kvar så vi får se, säger Johanna Olofsson.

Det har gått bra också för Leksands IF, som vann sin match mot Brynäs i fredags med 1-0 och i söndags mot Stockholmslaget SDE med 4-1 och har därmed tagit nio raka segrar. De närmar sig nu tvåan AIK, och möter efter helguppehållet Sundsvall den 14 januari.

Men innan ishockey helt tar uppehåll kommer landslagsspelarna delta i fyrnationsturneringen i Uppsala i helgen. Då möter Sverige Ryssland, Finland och Tyskland. Därefter är det Women's Nations Cup i Tyskland i början av januari innan Riksserien drar igång igen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV