Prenumerera

Logga in

Lösningar på dagens jämställdhetsproblem när unga får bestämma

I början på 2014 drog stiftelsen Crossing Boarders igång projektet Make Equal med mål att hjälpa unga att förverkliga sina egna jämställdhetsprojekt. Efter en väldigt lyckad omgång som avslutades innan sommaren satsar Crossing Boarders nu på en andra omgång av projektet.

Projektet Make Equal erbjuder chans för unga att med ekonomiskt stöd samt en tilldelad mentor kunna genomföra sina jämställdhetsprojekt. Fram till den 16 november får unga mellan 13-25 år skicka in sina egna idéer via hemsidan www.makeequal.se och genom en omröstning tävla om att få dela på 100 000 kronor för att sedan förverkliga sina projekt.

– Vi har alltid vetat att unga har så enormt mycket att ge och sitter på väldiga innovativa resurser, detta fick vi bekräftat under första omgången av Make Equal. Ett 50-tal fantastiska idéer skickades in och vi förväntar oss minst lika många nu andra omgången, säger Emma Pettersson, som är projektledare för Make Equal.

Att av projektet som fått stöd i projektet Make Equal är projektgruppen Hur gör man!

– Make Equal gav oss både medel att kunna nå ut till fler genom marknadsföring samt en ovärderlig kontakt i form av vår mentor Tomas Wetterberg, särskilt sakkunnig i jämställdhet enheten för social hållbarhet länsstyrelsen Östergötland. Tomas har hjälpt oss med olika saker, men framförallt kunskap om ämnet och feedback på idéer, berättar projektgruppen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV