Startsida - Nyheter

Louv Brattgård: Försvaret får en viktig roll mot Skottland

Vilka förändringar i spelet skulle du vilja se efter matchen i lördags?

– Jag skulle vilja se någon form av utdelning på hörnor. I matchen mot Bosnien-Hercegovina slog de tretton hörnor utan att det ledde fram till något mål eller ens en farlig situation. Jag skulle vilja se fortsatt omorganisering under matchens gång, på mittfältet, men även att mittfältarna vågar hålla i boll och driva själva längst kanterna som ytterbackarna gjorde i förra matchen. De sista tio minuterna i första halvlek mot Bosnien-Hercegovina flyttade Caroline Seger upp högre i banan, då tyckte jag att det blev lite fart framåt som jag saknade från mitten i början av matchen. Jag hoppas att hon kan kliva upp om/när Sverige får med sig ett eller två ledningsmål.

– Det är viktigt att komma ihåg att Skottland är ett mycket mer offensivt skickligt lag än Bosnien-Hercegovina. Så det kommer krävas mer av försvarsspelarna. De måste ju dessutom vinna med ett par bollar för att ha någon som helst chans att direktkvalificera sig så de kommer med störta sannolikhet köra full fart framåt till en början.


Vad händer om det blir oavgjort?

– Då går Sverige också direkt vidare till VM i Kanada. Ett oavgjort resultat skulle innebära att Sverige tar hem segern i kvalgruppen, tre poäng före Skottland, precis som läget är nu. Det skulle till och med kunna gå vägen om Sverige förlorar. Med mindre siffror än 3-1, eftersom inbördes möten räknas före målskillnad om två lag slutar på samma poäng.


Vilka spelare gäller det att hålla ögonen på?

I Skottland, Jane Ross, som spelar i Vittsjö till vardags gjorde tre mål i Skottland senaste kvalmatch mot Färöarna.

– I Sverige handlar det mesta om Lotta Schelins målrekord, ett från Hanna Ljungbergs rekord på 72 bollar i mål i landslagströjan. Två bollar från att ensam inneha rekordet. Hon gjorde två i lördags. Vi får se hur det blir på onsdag.

Sara Thunebro och Lina Nilsson var väldigt bra på sina ytterbackspositioner sist, det hoppas jag få se igen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV