Startsida - Nyheter

Marta är klar för FC Rosengård

På måndagen blev det klart: en av världens bästa fotbollsspelare kommer att fortsätta spela i Sverige. Marta Vieira da Silva har skrivit kontrakt med Malmölaget FC Rosengård.

– Jag är så glad att jag fått chansen att spela i Sverige, sade Marta på den presskonferens där det nya värvet presenterades, skriver Expressen.

– Vi har erbjudit ett sexmånaderskontrakt. Budgeten är huvudsaken. Vi vill inte riskera vår verksamhet, säger Rosengårds ordförande, Håkan Wifvesson, på presskonferensen, skriver Fotbollskanalen.

Anette Börjesson på Damfotboll.com skriver att FC Rosengård tackade nej till ett första bud från Martas agent, då budgeten inte tillät det löneanspråk som då gjordes. Senare återkom agenten med ett bud som FC Rosengård kunde tacka ja till. Håkan Wifvesson tror att detta kommer att bidra till ökat fotbollsintresse:

– Ett betyg på att Damallsvenskan har högsta status internationellt. Jag tror att en världsstjärna som Martas närvaro kommer att fortplanta sig positivt på alla nivåer i klubben och förhoppningsvis även för publikintresset i Malmö.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV