Startsida - Nyheter

Moa Svan fick Karin Boye-pris under talkshow

Karin Boye-priset tilldelades i år Moa Svan, med motiveringen att hon med humor och stort allvar synliggör frågor om genus och sexualitet och att ”Hon tar debatten när den krävs och har gett flatfrisyren ett efterlängtat ansikte”. Moa själv är både glad och förvånad över priset:

- Ja jag blev faktiskt väldigt förvånad, och känns konstigt att få ett pris, har själv varit med och delat ut priser, men det var roligt att få ett. Jag tycker inte minst det är fint att de har valt att uppmärksamma ett konstnärskap, det blir man inte uppmärksammad för någon annan gång.


Hur kom det sig att du tilldelades priset på din egen talkshow?

– Det var på mitt initiativ, de ville att jag skulle komma dit på Pride-invigningen men jag kunde inte då, så då föreslog jag det här som en värdig kompensation för både mig och Göteborg.


Det är ett väldigt hedersfyllt pris, har du firat att du fått det?

– Ja, jag vill det men vet inte riktigt vad man gör när man fått pris, har man fest då eller? Jag har i alla fall satt upp en ny hylla hemma nu som den får sitta på.


Du har tidigare pratat om att du föredrar att vara feministisk aktiv utan att uttryckligen diskutera tunga feminstiska ämnen i din show. Har det en betydande roll för att du fick priset?

– Ja, så är det, jag tänker också att det betyder att folk fattar att man kan vara politisk och feministisk på olika sätt. Och sen tycker jag att nästa grej är att feminist inte ska vara något konstigt och avvikande, utan normen bör givetvis vara att vilja ha och eftersträva ett rättvist samhälle, så kan väl de andra som inte vill det få vara avvikande då.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV