Startsida - Nyheter

Motstridiga uppgifter om indiska flickors död

Den federala polisen CBI säger att dess utredning är baserad på 40 vittnesmål och 200 förhör. Bland annat säger CBI att inga spår av motstånd hittades på flickornas kropp, inte heller några spår av DNA av andra personer.

De döda flickornas familj protesterade genast mot CBI:s rapport och kräver att fallet tas upp i högsta domstolen. De menar att deras döttrar har våldtagits och mördats av Pappu Yadav, en mäktig polisman i området. Sohan Lal, som är anhörig till flickorna, sade att Pappu Yadav redan hade erkänt brottet vid polisstationen efter händelsen, citerar WebIndia.

Barkha Shukla, ordförande för Delhi Commission for Women, har kommenterat CBI:s rapport och anser att händelsen och utredningens resultat måste tas på allvar. Hon kräver att utredningen ses över.

Bakgrund: Flickornas hängda kropparna hittades i maj. De var 12 och 14 år, från en by i den enormt fattiga nordindiska provinsen Uttar Pradesh. Enligt tidigare uppgifter gick de ut tillsammans till fältet på kvällen för att kissa, eftersom toalett saknas i de flesta fattiga bybornas bostäder. De blev våldtagna och mördade. När familjen vägrade ta ner kropparna från mangoträdet i protest mot polisens flathet, fick nyheten även stor internationell uppmärksamhet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV