Startsida - Nyheter

Neutral släpper efterlängtad fullängdare

1. Hur skulle du beskriva NEUTRAL?

- Neutral är Dan (Johansson) och jag. Vi gör musik som vi vill lyssna på. Oftast låter det trasigt, skevt och grått. Vi är två vänner som gör musik tillsammans, vare sig mer eller mindre. Vi kommer från Utmarken-scenen, som var grå och kall. Det verkar som att det vi vill och kan uttrycka är grå vardaglighet och skeva stämningar. Vi är inga musiker.

2. Jag har hört att NEUTRAL är så hemliga att ni varken finns på nätet eller vill stimma era låtar. Stämmer detta? Och isåfall varför? Vill ni inte nå ut till flera? Eller få betalt?

- Vi kommer att finnas på nätet och vi vill göra musik för oss samtidigt som Neutral verkar och finns på DIY-scenen. Det är där vi är skolade, och det är den värld vi tycker om. Neutral gör inte musik för att nå ut eller nå någon särskild stans, vill man hitta oss så finns vi. För oss handlar det inte om att vara hemliga. Vi förstår inte ens vad Stim har med vår musik att göra? Den dag Repa eller Jalusie skulle spelas på Weekday skulle vara en fattig dag.

3. Trots att ni är så "hemliga" finns det dock några ytterst få skivor kvar av eran fullängdare "Grå Våg Gamlestaden" då man kunde förbeställa den åtråvärda skivan hos skivbolaget OMLOTT. Hinner man nypa ett ex då ni inte kommer att finnas på nätet?

- Några få ex finns kvar. Kom förbi vår releasefest tidigt nu på lördag på Kajskjul Fyra Sex. För att komma in behöver man dock föranmäla sig. Maila till [email protected] och dyk upp där eller gå till skivaffären Music Lovers Records (Antikhallarna, Västra Hamngatan 6) i Göteborg.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV