Startsida - Nyheter

#nf2014: Feministparad genom Malmö på lördag

Nordiskt Forum ökar på aktiviteterna med en parad på lördag 14 juni, på initiativ av Forum-värden Malmö stad. Paraden avgår från Malmö Konsthall klockan 18 och anländer till Folkets park ungefär en timme senare. Där blir det festligheter och artistuppträdanden med bland andra Marit Bergman och Say Lou Lou. Genom paraden binds programpunkterna på Malmö Arena samman med de övriga aktiviteterna i staden, menar Jenny Lindh på gatukontoret.

– Syftet är att vi tillsammans ska tåga för jämställdhet och gemenskap, och på så sätt skapa en härlig känsla av samhörighet hos både deltagare och åskådare.

Alla är välkomna att ansluta till paraden, men större grupper med till exempel egen orkester eller ljudbil rekommenderas att föranmäla sig. Bland de som anmält intresse för att delta finns Rebella unga S-kvinnor, F!, Stockholms tjejjour, Norges kvinnolobby, Miljöpartiet och Soroptimisterna.

Arrangören har också bokat in slagverksorkestrar och streetperformers till paraden. Tidigare på lördagen anordnas workshop på Arenan där en kan tillverka för ändamålet lämpliga banderoller.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV