Startsida - Nyheter

NM i kampsport i Göteborg på lördag

Therese Gunnarsson har det senaste året gått över från kickboxning till thaiboxning och boxning. Men hon har ställt upp i NM i thaiboxning tidigare, 2010 vann hon, men då i viktklassen 51 kilo. I helgen kommer hon att gå i viktklassen 54 kilo.

– Ja det hade blivit något strul med anmälningarna, säger Therese Gunnarsson men lägger till att hon då i alla fall slipper banta som är brukligt innan tävlingar för att nå sin matchvikt.

Från Sverige är det fem tjejer och sex killar, samt en junior, som deltar. The Muaythai Nordic Championship 2014 går av stapeln i Partille i Göteborg och där kommer det för första gången få användas armbågar i tävlingen. Armbågar får användas inom thaiboxning men i Sverige är det inte tillåtet utan tillstånd så oftast sker tävlingarna utan armbågar. Therese Gunnarsson är glad över beslutet som blev klart helt nyligen:

– Det känns roligt, det blir extra spännande för får man in en armbåge är matchen slut, det blir ännu mer på riktigt när det är med, och det tillhör sporten.

– Vi fick reda för någon dag sedan, det blir lite av en annan grej, säger hon.

Motståndet Therese Gunnarsson kommer att möta består alltså av Mirka Phetsangkhat och Anne Line Hogstad, eventuellt kommer Phetsangkhat seedas eftersom hon är regerande nordisk mästare och då blir den som går segrande ur första matchen som får möta henne. Therese Gunnarsson mötte henne tidigare i år i en match i Finland.

– Det är den match jag är mest nöjd med, jag kände att det var en vinst men fick den inte. Kanske får jag en mer rättvis bedömning nu, men hon är duktig. Och det är norskans viktklass så hon kan nog vara stark också. Om jag är i form på lördag kan jag absolut vinna, säger hon.


Hur har det gått för Sverige i tidigare NM?

– Det har gått bra, speciellt på damsidan är vi väldigt framgångsrika. Både på NM och EM och VM är det många som tar medaljer.

Innan NM på lördag åkte Therese Gunnarsson till Örkelljunga där hon är uppvuxen för att på torsdagskvällen delta i ett evenemang som försöker stärka mångfalden, arrangerat av Integration för alla.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV