Startsida - Nyheter

Ny plattform vill främja teknologi och jämställdhet

Den digitala plattformen Ignite ska främja en jämställd utveckling inom den teknologiska och vetenskapliga sfären och är ett nytt mediaprojekt som syftar till att utforska vetenskapen och teknikens roll i kampen för jämställdhet. Ignte samlar berättelser och erfarenheter från kvinnor som är ledande och innovativa inom vetenskap, teknik och matematik. Projektet belyser även den skeva könsfördelning som präglar dessa områden. Man eftersträvar att kvinnor ska få ökad tillgång och kontroll över teknologin.

På hemsidan finns ett galleri med kvinnliga profiler som har förändrat vetenskapliga och tekniska områden med sin innovation, skicklighet och passion. Ignite menar att dessa kvinnor är avgörande för att vi ska kunna nå en mer rättvis och jämställd framtid.

På hemsidan går det även att finna ett galleri över kreativa kvinnor såsom designers och konstnärer vars arbete har influerats och påverkats av vetenskap och teknik. Detta galleri syftar till att erkänna den avgörande roll som konstnärer och andra kreativa utövare har för jämställdhetsutvecklingen. Här behandlas intersektionen mellan konst och vetenskap på ett nytänkande sätt. Ignite menar att utan det kreativa tänkandet kan det inte finnas någon innovation som skulle kunna användas i kampen mot förtryck.

Här hyllas personer som går emot könsrollerna inom vetenskapen och tekniken och deras berättelser finns tillgängliga på hemsidan. Ignite låter dessa kvinnor ta plats på ett annars manligt dominerat område, de fyller därmed en viktig funktion för framväxten av jämställdhet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV