Nyheter

Nya sakpolitiska talespersoner i Vänsterpartiet

Daniel Riazat, en av riksdagens yngsta ledamöter, blir ny utbildningspolitisk talesperson för Vänsterpartiet.

Andra nya talespersoner är Karin Rågsjö, tidigare vice gruppledare i Stockholms Stadshus, som blir socialpolitisk talesperson och Nooshi Dadgostar, tidigare nätverket Alby inte till salu, som blir bostadspolitisk talesperson.

Håkan Svenneling, tidigare gruppledare i Värmland tar på sig rollen som Vänsterpartiets allra första landsbygdspolitiska talesperson medan Stig Henriksson, välkänd som kommunalråd i Fagersta, blir Vänsterpartiets talesperson i försvarsfrågor och Linda Snecker, riksdagsledamot från Norrköping, blir rättspolitisk talesperson.

Nuvarande feministiska talespersonen Rossana Dinamarca blir kulturpolitisk talesperson medan Ulla Andersson fortsätter som ekonomisk politisk talesperson. Hans Linde, utrikespolitik, Christina Höj-Larsen, migration, Ali Esbati, arbetsmarknadspolitik och Jens Holm, miljöpolitik, fortsätter som talespersoner för sina tidigare områden även denna mandatperiod.

Hans Linde och Mia Sydow Mölleby omvaldes, med acklamation, som gruppledare respektive vice gruppledare för Vänsterpartiet i riksdagen, meddelar Vänsterpartiet i ett pressmeddelande.

– De talesperson som nu utses är direkt kopplade till uppdrag i utskotten i riksdagen. Sedan har vi ett antal talesperson som är oberoende av detta och beslutas om på annat sätt. Den feministiska talespersonen är en sådan roll, säger partiets kommunikationschef Marie Antman och bekräftar att Rossana Dinamarca fortsatt innehar uppdraget.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV