Startsida - Nyheter

#OS: Damkronorna föll mot Ryssland

Ryssland vann med 3-1 mot Damkronorna som därmed kommer att möta ett tufft motstånd i kvartsfinalen – Finland. Inför OS sågs Finland som ett av de lag som möjligtvis skulle kunna utmana kanadensarna och amerikanarna som annars dominerar stort. Ryssland får ett enklare motstånd i Schweiz.

Matchuppställningen inför kvällens match som spelades var densamma som i mötet mot Tyskland i tisdags, med skillnaden att Valentina Lizana Wallner stod i mål i stället för Kim Martin Hasson. Wallner gjorde en bra match, men ryskorna var för starka och trots en reducering i andra period kunde svenskorna inte komma i kapp och kvittera.

Fredag är en matchfri dag och under helgen spelas kvartsfinalerna, på måndag semifinal. I den andra gruppspelsfinalen mötte Kanada USA i går och vann med 3-2. De båda lagen spås hamna i final – Kanada har dominerat stort sedan ishockeyn infördes i OS 1998 med tre OS-guld. De har också vunnit tio VM. Men USA har hämtat in och har vunnit fem av sju matcher mot Kanada under säsongen, rapporterar The Guardian.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV