Nyheter

OS-målvakten har inte råd med nästa säsong – säljer mask

Under den nyss avslutade OS-turneringen gjorde Damkronornas målvakt Valentina Lizana Wallner en strålande insats, inte minst i den tunga matchen mot ett överlägset USA då hon räddade ett bombardemang av skott mot mål och stod i vägen för ett två-siffrigt matchresultat. Nu är hennes hockeykarriär i fara – eftersom hon som hockeyspelare tjänar så dåligt att hennes ekonomi är körd i botten.

– Det ska mycket till om jag ska spela nästa säsong. Man har offrat väldigt mycket för att komma hit och inte tjänat ett enda öre. Man får kanske till hyran för det men jag måste ändå kunna leva om jag ska kunna satsa. Jag måste kunna äta, säger hon till TT.

För att försöka få ihop pengar till nästa säsong har därför lagt ut den mask hon inte tilläts använda under OS, Stefan Liv-masken. Stefan Liv var en svensk målvakt som dog i en flygplansolycka i vilken hela hans nya polska lag Lokomotiv Jaroslavl omkom. Wallner har lagt ut masken på en auktionssajt och planerar att ge tio procent att försäljningen till Stefan Livs minnesfond.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV