Startsida - Nyheter

#OS: Tyskt guld i backhoppning

Det blev tyskt guld när backhoppning för damer avgjordes i OS för första gången. Carina Vogt lyckades knipa guldet då hon gjorde ett bra andrahopp och kunde tränga sig före Österrikes Daniela Iraschko-Stolz. Iraschko-Stolz tog silvret och bronsmedaljen gick till Coline Mattel från Frankrike, skriver Bleacer Report.

Tisdagens backhoppning var historisk. I ett decennium har backhoppare drivit kravet att få ställa upp i OS, men under flera år vägrade IOK med motiveringen att det inte fanns tillräckligt många idrottare som höll tillräckligt hög kvalitet. 2005 hävdade Internationella skidfederationens Gian-Franco Kaspar att det inte är bra för kvinnor att delta i backhoppning:

– Glöm inte att det är som att hoppa från låt oss säga två meter från marken omkring tusen gånger per år, vilket inte verkar vara lämpligt för damer från en medicinsk synpunkt.

Men efter många års strid med amerikanska Lindsey Van i täten gav IOK till slut med sig. Lindsey Van, som har dragits med många skador, var inte med i toppstriden och placerade sig inte i topp-tio. En överraskning var att japanska Sara Takanashi inte lyckades placera sig högre än en fjärdeplats då hon har dominerat sporten under det senaste året.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV