Nyheter

Brittisk polis tror sexistisk affisch ska förebygga våldtäkt

Två våldtäkter under de senaste månaderna i studentstaden Manchester i Storbritannien har väckt oro. I slutet av september våldtogs en ung kvinna i en svarttaxi på väg hem. Söndagsnatten den 26 oktober våldtogs en annan kvinna på väg hem av en okänd man som ville följa henne till dörren.

Manchesterpolisen har nu kommit fram till en lösning för att stoppa våldtäkterna och har tryckt en affisch med budskapet ”Keep your assets out of sight”, ungefär ”Håll dina tillgångar utom synhåll”, som nu hänger på universitetets väggar och varnar kvinnorna. Affischen visar en lättklädd ung kvinna med föråldrad mobil och kamera, en gammal modell av Motorola-mobil samt en iPod från 90-talet. Saker som inte lockar någon rånare. Det har visat sig att polisen redigerat en gammal affisch från 2010 och försett den unga kvinnan på bilden med ”utmanande” kläder.

En studerande säger till The Tab i Manchester ”Vad fan tänker de, polisens försök att säga att vi ber om att bli våldtagna, rånade eller attackerade är avskyvärt och kallsinnigt”. Studerande vid Manchester Universitetet har protesterat mot ledningen som tillåter en sexistisk affisch i universitetshuset samt mot polismyndigheten som sprider den.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV