Startsida - Nyheter

Rosengård och Linköping vann sina åttondelsfinaler

Båda de svenska lagen vann sina respektive första åttondelsfinaler av Champions League i lördags. FC Rosenlund vann mot danska Fortuna Hjörring med 2-1 hemma på Malmö IP. Rosengårds mål gjordes av Anja Mittag, som på måndagskvällen utsågs till mest värdefulla spelare i Damallsvenskan under Fotbollsgalan, och Katrin Schmidt. Rosengård som tillsammans med Kvällsposten sände matchen själva på Youtube när tv-bolagens sändningar uteblev kommer att få returmatchen tv-sänd av Viasats tv 10 på torsdag klockan 18.25.

För Linköping blev resultatet en än tydligare värdemätare då laget vann mot ryska Zvezda hemma på Linköping arena med 5-0. Charlotte Rohlin, Linköpings lagkapten, gav hemmalaget ledningen efter elva minuter i första halvlek. Tolv minuter senare ökades ledningen till 2-0 av Pernille Harder och med knappa tio minuter kvar av första halvlek gjorde först Fridolina Rolfö 3-0 och sedan gjorde Magdalena Ericsson 4-0 innan halvtidsvilan. Andra halvlek blev något målfattigare men avslutades med femton minuter kvar av matchen med 5-0-målet som Mariann Gajhede la in. Returmatchen spelas på torsdag klockan 19.00.