Nyheter

Sekretariatet för genusforskning får bra betyg i ny utvärdering

Nationella sekretariatet för genusforskning "är en välfungerande organisation som har lyckats åstadkomma goda resultat under en period av avsevärd växt". I en utvärdering beställd av Göteborgs universitet, som fokuserar på åren 2009-2013, uppger nio av tio tillfrågade att de skulle rekommendera andra att vända sig till sekretariatet i frågor som rör genus och jämställdhet.

– Jag är väldigt nöjd med att Nationella sekretariatet för genusforskning har synliggjort svensk genusforskning och att man samtidigt skapat fokus på jämställdhetsfrågorna, säger Pam Fredman, rektor vid Göteborgs universitet, i ett pressmeddelande.

Det är Oxford Research som gjort utvärderingen med hjälp av dokumentstudier, enkäter och intervjuer. Utvärderarna ser ytterligare möjligheter för sekretariatet att växa, men ser även behov bland annat av att renodla och tydliggöra sekretariatets styrkor och identitet, samt skapa hållbara strukturer för långsiktig styrning och ledning.

Kerstin Alnebratt, föreståndare för sekretariatet, kommenterar också resultatet av utvärderingen:

– Det är förstås roligt att de som tar del av vår verksamhet är nöjda, säger Kerstin Alnebratt, föreståndare och tillägger: Samtidigt visar utvärderingen att sekretariatet kan nå ännu fler och har utvecklingspotential. Vi har påbörjat arbetet att förstärka organisation och styrning så att vi kan fortsätta växa.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV