Startsida - Nyheter

Silan Diljen – ny chef för P3 Stockholm

Nu blir Silan Diljen ny chef för P3:s redaktion i Stockholm. Tidigare har Silan Diljen varit gruppchef för de kurdiska, persiska och somaliska programmen i Radio Sweden.

– Jag är förstås jätteglad över att få chansen att fortsätta utveckla P3 tillsammans med hela redaktionen. De unga lyssnarna är jätteviktiga för Sveriges Radio och det är en skön utmaning att nå dem med kvalificerad underhållning och samhälls- och kulturjournalistik, säger Sîlan Diljen till Sveriges radio.

Silan Diljen har tidigare varit programledare och reporter för Konflikt och Studio Ett. I mitten av 2000-talet startade hon tillsammans med andra tidningen Gringo. Hon har fått stor uppmärksamhet för P1-dokumentären #minflykt, som har blivit nominerad till Prix i Europa.

– Med Sîlan Diljen får P3 Stockholm en klok och stabil ledning och därmed möjlighet till fortsatt snabb utveckling. Sîlans erfarenheter av journalistik med andra perspektiv än de vanliga  kommer P3 att ha stor glädje av, säger kulturområdeschef  Peter O Nilsson.

Sîlan Diljen tillträder som chef för P3 Stockholm vid årsskiftet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV