Startsida - Nyheter

Stark insats mot Frankrike i handbolls-EM

Sverige lyckades vända spelet i matchen mot Frankrike i söndags och vann med 29-26 i handbolls-EM i Kroatien. Det är den första gången Sverige vinner mot Frankrike sedan 1990. På tisdagen väntar spel mot Slovakien, och på onsdag Montenegro. Sverige har efter segern mot Frankrike både tagit steg närmare en EM-semifinal, och mot en plats i OS i Rio de Janeiro 2016. Om Sverige tar sig till semifinal är en plats i OS given, men även om det inte går så pekar mycket på att Sverige kan ta sig till OS förutsatt att man kan ta poäng mot Montenegro, skriver Sportbladet.

En av de svenska spelarna som hyllas efter segern mot Frankrike, som också bröt en svit av sex raka förluster i mästerskap, är Isabelle Gulldén som täppte till försvaret så effektivt att Frankrikes målgörare Alexandra Lacrabere inte fick utdelning alls efter halvtidsvilan.

– Det känns skönt att äntligen brutit den här sviten, säger Isabelle Gulldén till Sportbladet.

En annan spelare som fick en viktig roll i andra halvlek, trots skada, var Natalie Hagman. Med bara tre minuter kvar av matchen kontrade hon och ökade Sveriges ledning till 28-25, Frankrike gjorde sedan 28-26 på straff med två minuter kvar. I slutminuten kunde Natalie Hagman fastställa resultatet 29-26. Då hade Sverige vänt ett underläge med 2-8 tidigt i matchen till den efterlängtade segern.