Startsida - Nyheter

#sthlmpride: Kiruna IF klara för spel i regnbågsfärger

– Vi fick nyss klartecken från Ishockeyförbundet att vi får dispens för att spela i färgerna, sade han under seminariet En annan idrott på Pride House i Stockholm.

Enligt hockeyförbundets regler måste 80 procent av matchtröjorna bestå av en och samma färg, därför blev laget som i våras ”kom ut” nyligen som ett lag öppet för alla, tvunget att söka dispens från regelverket för att kunna spela i sina nya tröjor. När resultatet kom på onsdagen var det inte en sekund för tidigt:

– Vi har inte kunnat beställa matchtröjorna förrän nu, sade Johan Köhler som var lättad över att nu kunna gå vidare med förberedelserna inför årets säsong.

Hela laget och all personal håller på att hbt-certifieras, en utbildning som har varit mycket uppskattad. En annan fråga som Johan Köhler vill verka för är att bygga upp en flick- och damsektion inom Kiruna IF, något som i dagsläget saknas. I stället får flickorna spela i pojklagen:

– Det är fortfarande många som tycker att tjejer ska hålla på med konståkning i stället för ishockey och det vill vi ändra på.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV