Med 200 programpunkter är årets program större än någonsin. Under Pride kommer bland annat JD Samson att gästa, DJ och flatikon från USA, dessutom: Border Disorder Queer Filmfestival, Bögministeriet och partiledardebatt.
Utställningen Queering Sápmi pågår alla dagar mellan 12.00-18.00 på Pride House i Kulturhuset i Stockholm, på måndagen äger också seminarier som Communityt och normerna rum, där frågor om vilka normer hbtq-världen har i samtal om rasism och transfobi inom hbtq-rörelsen, liksom ett seminarium med reflektioner på EU-parlamentsvalet från i maj.
På tisdagen diskuteras intersektionell sexualupplysning, samtyckeslag och cisnormens konsekvenser och Andrè Olofson berättar om sin resa fram till könskorrigeringen blev fullständig och han blev juridiskt man. Dessutom diskuteras vad som hänt vad gäller människorättssituationen i Ryssland efter att strålkastarljuset kring OS i Sotji slocknat. Dessutom: Robert Hannah som är homosexuell och assyrier berättar om sin uppväxt i förorten, om könsroller och hur hederskulturen drabbar hbtq-personer, och Stjärnfamiljsjuridik.
På onsdagen står bland annat idrotten i fokus, under seminariet En annan idrott diskuteras bristande hbtq-perspektiv men också goda exempel som Kiruna Hockey och rollerderby där flator och bitjejer har hittat en frizon. Dessutom ett seminarium om behovet att reformera den svenska transvården, och en debatt om surrogatmödraskap.
Idrott och hbtq återkommer i torsdagens program då seminariet Fotboll + hbtq = sant hålls, liksom om hatbrott mot unga hbtq-personer, om heteronormativitet inom vården och möte med ugandiska aktivister. På fredagen fortsätter det internationella temat då hur det är att vara hbtq-person i Indonesien diskuteras, liksom Argentina under punkten: Argentina bäst i klassen.