Startsida - Nyheter

Fientligheten mot invandrare måste stoppas

Högkommissarie Zeid Ra'ad Al Hussein varnade för skildringen av invandrare som ”inkräktande horder”, som ”hotar vår livsstil” och ”går förre i kön”. Detta måste stoppas sade han och uppmanade staterna att agera med full respekt för de mänskliga rättigheterna för alla – inklusive invandrare.

Al Hussein beskrev den tragiska situation miljontals flyktingar lever i och undrade varför deras lidande inte drar mer uppmärksamhet och medlidande i världen.

– Rika länder får inte bli inhägnade områden vars invånare blundar för blodfläckarna på infarten, menade FN:s högkommissarie.

– Den belägringsmentalitet som underblåses av ett ökande antal populistiska ledare är skamlig och ohederlig och måste upphöra. När invandrare välkomnas och integreras fullt ut i samhället kan de vara en enorm tillgång.

Han tillade att den politik som syftar till att stoppa migration inte minskar antalet blivande invandrare. Snarare förvärrar de farorna, skapar laglöshet och straffrihet vid gränserna och hotar värderingar som frihet, jämlikhet och mänsklig värdighet, värderingar som staterna är skyldiga att upprätthålla.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV